SEO • קידום אתרים אורגני בגוגל

קידום אתר באינטרנט

נכתב על-ידי עידן בראון - 26/6/2018

Copyright © idanseo.com 2018

SEO • קידום אתרים אורגני בגוגל

קידום אתר באינטרנט

מעוניין בהצעת מחיר לקידום האתר שלך? צור קשר עכשיו, על-מנת לקדם את האתר שלך לעמוד הראשון!

054-5654339
idan@idanseo.com

מהם הגורמים המשפיעים על דירוג אתרים בגוגל?

מהם הגורמים המשפיעים על דירוג אתרים בגוגל? לכאורה השאלה פשוטה, אך התשובה מורכבת הרבה יותר. גוגל הצהירו שהם משתמשים ביותר מ-200 פרמטרים שונים על-מנת לקבוע את הדירוג עבור כל דף אינטרנט. השקלול של אותם פרמטרים, מוביל בסופו של דבר, לדירוג האתרים ברשימת תוצאות החיפוש.

למרבה הצער, אין לי את רשימת הפרמטרים במלואה, וסביר להניח שלאף אחד אין אותם, למעט החבר'ה בגוגל. למרות שאין ברשותי את הרשימה הנכספת, בתהליך איטי ומפרך של ניסוי וטעייה, ניתן למצוא ולהבין באלו פרמטרים מדובר. למזלנו הרב, קיימים כבר הפרמטרים הבסיסיים הידועים לכל איש ואישה העוסקים בקידום אתרים. לדוגמה, ה-title tag הוא אחד הפרמטרים המשפיעים ביותר על קידום דף אינטרנט. פרמטר חשוב נוסף הוא תמהיל הקישורים הנכנסים - פרמטר משמעותי מאוד באלגוריתם הדירוג של גוגל. התוכן שכתבתי במאמר זה נלקח מניסיוני האישי. הפרמטרים, אגב, מסודרים בסדר אקראי ולא לפי סדר החשיבות.

  • מילות מפתח ב-Title tag
    בשבילי זה אחד הפרמטרים החשובים ביותר, וגם הכי קל לשינוי - במקרים רבים, שינוי ב-title tag (הוספה או שינוי של מילת מפתח), יכול להקפיץ אתר לדף הראשון או השני (בתוצאות של גוגל כמובן) בתוך מספר ימים. ניתן להגיע לתוצאות מהירות, בעיקר עם מילות מפתח עם נפח חיפוש נמוך, ועל ידי שימוש בשיטת אינדוקס מהירה.

  • מילות מפתח ב-H1 tag
    מילות המפתח ב-H1 tag מהווים כותרת שנייה לאתר, ולכן למילות המפתח ב-H1 tag יש חשיבות עליונה בקידום אתרים, חשיבות המשתווה למילות המפתח ב-Title tag. במקרים מסוימים, ניתן אפילו להבחין במילות המפתח אשר נמצאות ב-H1 tag בכותרת בתוצאות החיפוש בגוגל. מומלץ להשתמש רק ב-H1 tag אחד, למרות ששימוש ביותר מפעם לא יפגע בדירוג האתר.

  • התאמה לנייד
    לגוגל יש בוט סריקה ייעודי לאתרים על מכשירים ניידים, הנקרא Googlebot Mobile. מיקום האתר שלך בתוצאות החיפוש בגוגל במכשירים ניידים יכול להיות מושפע לרעה, אם הבוט מגלה שהאתר שלך כלל אינו מותאם לנייד. אתה חייב לבדוק אם האתר שלך מותאם למכשירים ניידים באמצעות הכלי של גוגל לבדיקת התאמה לניידים. אם האתר שלך לא מותאם למכשירים ניידים, אז אתה חייב לבצע את השינויים הדרושים. קח בחשבון שהטכנולוגיה המומלצת ביותר להתאמת אתר לניידים היא טכנולוגיה רספונסיבית.

  • מילות מפתח בתיאור האתר ב-Meta tag
    הוספת תיאור לאתר ב-Meta tag היא גם חובה וגם מהווה גורם בעל חשיבות רבה. תיאור מתאים ומושך יכול לעשות את ההבדל בין משתמש שרק קורא את תיאור האתר שלך בתוצאות החיפוש וממשיך הלאה אל אתרים אחרים, לבין משתמש שהחליט כן להיכנס לאתר שלך, כיוון שהתיאור משך את תשומת ליבו. רק תיאור מדויק, משכנע וכתוב היטב, יוביל לכמות כניסות גדולה לאתר שלך, מה שיגרום בסופו של דבר לעלייה בדירוג האתר שלך בתוצאות החיפוש.

  • מילות מפתח ב-H2-H6 tags
    תגיות אלו, המשמשות בדרך כלל ככותרות משנה, יכולות לשמש לקידום מילות מפתח נוספות. במקרים מסוימים, גוגל יציג בתוצאות החיפוש מילות מפתח הנמצאות באחת התגיות H2-H6. מומלץ להשתמש בתגיות H2 ו-H3 יותר מאשר בתגיות האחרות - H4-H6. ניתן להשתמש בתגיות H2-H6 כאוות נפשך, בניגוד לתגית H1, שמומלץ להשתמש בה רק פעם אחת.

  • אורך ה-URLs
    כתובת URL ארוכה לדף אינטרנט, יכולה להשפיע על האופן שבו גוגל ידרג דף זה, ובמקרים קיצוניים, הדף כלל לא יאונדקס. למרות שמילות מפתח בכתובת הדף יכולות לעזור לקדם את אותו דף, בעברית השיטה היא שגויה, ולכן זה נוהג טוב שהכתובות יהיו גם באנגלית וגם קצרות.

  • מילות מפתח בשם הדומיין
    פעם זה היה פרמטר משמעותי הרבה יותר, אשר היה בשימוש בעיקר על ידי אתרים מסחריים, עם שימוש במילות מפתח בעלות נפח חיפוש גבוה, אבל כיום, פרמטר זה פחות חשוב. יחד עם זאת, מומלץ לרכוש דומיין עם שם קצר, קליט וברור.

  • מילות מפתח בכתובת
    זה תמיד עוזר אם מילות המפתח החשובות עבור דף מסוים, מופיעות גם בכתובת האתר של אותו דף. עם זאת, אני לא ממליץ להשתמש בכתובות אתרים המכילות מילות מפתח בעברית. אנא עיין בסעיף לעיל - אורך ה-URLs.

  • מהירות טעינת האתר
    האלגוריתם של גוגל ולמעשה גם של מנועי חיפוש אחרים, משתמש במהירות טעינת האתר, כפרמטר משמעותי לדירוג. המטרה היא להראות למשתמשים את התוצאות הרלוונטיות ביותר, לכן אתר הנטען מהר הוא אתר רלוונטי. לאלגוריתם של גוגל יש יכולת מאוד מדויקת לחשב מהירות טעינת אתרים, זאת על ידי עיון בקוד (תמונות, סקריפטים וכו'), זמן תגובה לשרתים ופרמטרים נוספים. כמובן שאתה יכול לבדוק את מהירות טעינת האתר שלך באמצעות כלי של גוגל, ולבצע התאמות ותיקונים במקרה הצורך.

  • רישום פרטי של דומיין
    אתה יכול לרשום דומיין באופן פרטי, ולהסתיר את העובדה שאתה הבעלים של הדומיין. השאלה היא - כיצד גוגל מתייחסים לעובדה זו? אולי יש לך משהו להסתיר? הימנע ככל האפשר מרישום דומיינים כפרטיים. רישום פרטי עלול ליצור בעיות נוספות, מלבד הדירוג בגוגל.

  • אופטימיזציה לתמונות
    שימוש בתמונות בצורה נכונה באתר שלך, יכול לספק לך תנועה אורגנית יקרת פז. הוספת מילות מפתח ב-IMG tag ALT attribute תשפיע לחיוב על תוצאות החיפוש ב-Google Images ומשם קצרה הדרך לכניסה לאתר שלך. מלבד תמונות, מומלץ להשתמש בתמונות ובמדיה עשירה נוספת (וידאו וכו ') על מנת לשפר את חוויית המשתמש ולהעשיר את התוכן. דבר אחרון - חובה לא להשתמש בתמונות גדולות (מעל 200K) אשר יכולות להקטין את מהירות טעינת האתר - ראה סעיף לעיל - מהירות טעינת האתר.

  • זמינות האתר
    האם האתר שלך זמין כל הזמן? או לפעמים האתר שלך אינו זמין עקב בעיות בשרת? שרת לא יציב שגורם לאתר לקרוס על בסיס קבוע, מסמן ל- Google שהוא כנראה אתר חובבני ואינו מתוחזק כראוי, ואם הבוט של Google מבקר באתר מספר פעמים, והאתר אינו זמין בביקורים אלה, דירוג של אותו אתר יפגע, ובמקרים מסוימים אפילו יוסר מהאינדקס של Google. בחירת שרת אמין ואיכותי לאתר שלך, היא אחת הפעולות החשובות ביותר שאתה צריך לעשות.

  • Google webmaster tools
    הרוב המכריע של בעלי אתרים משתמשים בכלים של גוגל כמו Google Analytics ו-Google Search Console. נתקלתי בלא מעט סיפורים על אי שימוש בכלים אלה - בעל אתר שהחליט ביום בהיר אחד, להוריד את הקוד של Google Analytics מהאתר שלו, וזמן קצר לאחר-מכן, הדירוג של האתר שלו בכל מילות המפתח הרלוונטיות לתחום שלו, ירד בצורה דרסטית. נכון, יש כאלה שאינם רוצים לתת לגוגל גישה לנתוני האתר שלהם, וטוענים שכלים אלה הם כלי ריגול אגרסיביים. כפי שאני רואה את זה, הטענות של אותם אנשים הן חסרות בסיס. הכלים של גוגל יכולים לעזור לך לנהל את האתר שלך בצורה יעילה ולשפר את דירוג האתר שלך. בקיצור, השימוש בכלים אלה הוא חובה!

  • התוכן באתר שלך
    מחקרים שונים מצביעים על קשר ישיר בין תוכן עשיר באתר לבין דירוג האתר בגוגל (ראה את אורך המאמר שאתה קורא כעת). בנוסף, לכמות גדולה של תוכן יש את הפוטנציאל להימצא בתוצאות החיפוש בגוגל, בעיקר עם מילות זנב ארוך.

  • תוכן משוכפל
    אחד ההיבטים הקריטיים ביותר עבור דירוג אתר בגוגל, הוא תוכן מקורי. אם התוכן באתר שלך הוא תוכן משוכפל (בין אם הוא משוכפל בתוך האתר עצמו או מאתרים אחרים), דירוג האתר שלך יפגע באופן משמעותי.

  • פרטי צור קשר מפורטים וגלויים
    גוגל אוהב אתרים שיש להם פרטי צור קשר, בעמוד צור קשר וברחבי האתר עצמו. גם אם אין לך מה להסתיר (ואני מקווה שאין לך), אתה חייב לכתוב קצת על עצמך או על החברה שלך, ולהוסיף פרטים מלאים וברורים ליצירת קשר - דוא"ל מספר טלפון וכתובת מלאה.

  • תדירות עדכון האתר
    גוגל מייחסים חשיבות רבה לתדירות עדכון התוכן באתרים. אתרים שאינם מעודכנים כלל, או לעתים רחוקות, עשויים להיות לא רלוונטיים לגולשים, זאת בהשוואה לאתרים המתעדכנים בתדירות גבוהה, ואשר שומרים על רמה גבוהה של רעננות. כמובן, היקף השינויים הוא גם חשוב - זה לא מספיק להוסיף מילה פה ושם - חשוב להוסיף דפים חדשים לאתר ולעדכן בתכנים חדשים את העמודים הקיימים.

  • קישורים פנימיים
    לדעתי, זו אחת הפעולות הקלות ביותר שניתן לבצע באתר עצמו. קישורים פנימיים לעמודים באתר (מעמודים אחרים) יכולים לחזק דפים ספציפיים שרוצים להדגיש ולקדם יותר. כמו תמיד, כאשר מדובר בקישורים, זה לא רק כמות, זה בעיקר איכות. כלומר, ככל שהקישור הפנימי יוצא מעמוד חזק יותר, כך ייטב.

  • היררכיית מילות מפתח
    נראה שיש השפעה מסוימת, בסדר שבו מילת מפתח מסוימת מופיעה באתר, על תוצאות החיפוש בגוגל. סביר להניח שככל שמילות המפתח העיקריות של אתר מסוים מופיעות בחלק העליון של האתר, כך הן חשובות יותר.

  • היררכיית קישורים חיצוניים
    קישור חיצוני לאתר שלך בחלקו העליון של עמוד (לדוגמה, בפסקה הראשונה של מאמר) יהיה בעל ערך גבוה יותר, מאשר קישור בתחתית העמוד.

  • רלוונטיות של קישורים חיצוניים
    צריך לשאוף לקבל קישורים מאתרים רבים ככל האפשר, אשר רלוונטיים לאתר שלך, או לאתר שאתה מקדם.

  • קישורים מאתרים בעלי סמכות
    קישורים מאתרים בעלי סמכות, הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר עבור קידום אתרים. ככל שתקבל יותר קישורים מאתרים בעלי סמכות, כך גוגל יבין שהאתר שלך אמין וראוי לקידום בתוצאות החיפוש.

  • קצב בניית קישורים חיצוניים
    לא תמיד ניתן לשלוט בפרמטר זה, במיוחד אם האתר שלך מקבל קישורים טבעיים, אך חשוב לשמור על קצב סביר של בניית קישורים.

  • קישורים הדדיים
    אל תגזימו עם אסטרטגיית בניית קישורים הדדית. גוגל הצהירו שמדובר בנוהג מסוכן, וכאשר גוגל חושדים שבנית כמות גדולה של קישורים הדדיים, הם נוהגים לשלוח הודעות אזהרה באמצעות Search Console. ראה הוזהרת!

SEO • קידום אתרים אורגני בגוגל • מקדם אתרי אינטרנט • קידום אתר באינטרנט

לחץ כאן לבדיקת זכאות להחזר מס!


בניית קישורים חיצוניים

קישורים נכנסים, הנקראים גם קישורים חיצוניים, נוצרים כאשר אתרי אינטרנט מקשרים אל האתר שלך. לא ניתן לקדם אתר ללא קישורים נכנסים, במיוחד בתחומים תחרותיים. כל עוד זה לא הוכח אחרת - אין דבר כזה קידום אתרים אורגני ללא קישורים נכנסים. האינטרנט מתפתח כל הזמן, ולכן גוגל נאלצים לבצע שינויים תכופים באלגוריתם שלהם, מה שהופך את הנושא של קישורים נכנסים לבלתי יציב ומרתק כאחד.

קישורים נכנסים הם בעלי ערך רב עבור אתר אינטרנט, משום שהם מייצגים אינדיקציה של אמון, מאתרים אחרים לאתר שלך. למעשה, קישורים נכנסים לאתר שלך, הם אינדיקציות לגוגל, שאתרי אינטרנט אחרים תומכים באתר שלך. אם מספר אתרים מקושרים לאתר שלך, גוגל יכולה להסיק, כי האתר שלך שווה לקשר אליו, מה שיוצר השפעה חיובית על מיקום האתר שלך בדירוג תוצאות החיפוש.

גם אם יש לך אתר עם תוכן סופר איכותי, אף אחד לא ימהר לקשר לאתר שלך באופן טבעי, וגם אם זה נעשה, זה יכול לקחת הרבה זמן. לכן, גוגל למעשה מאלצים אותך לך לבנות קישורים באופן יזום, במיוחד כאשר אתה עובד עם לקוחות שצריכים תוצאות. שמירה על שילוב טוב של קישורים נכנסים לאורך זמן, תוך היכרות עם השינויים והשיפורים האחרונים שבוצעו על ידי גוגל, הם המפתח להצלחה.

אז אתה בטח שואל את עצמך איפה אני יכול לבנות קישורים לאתר שלי. להלן תשובה לשאלה זו:

  • בניית קישורים באינדקסים כלליים
    אינדקסים כלליים הם למעשה אתרים המכילים רשומות עסקיות במגוון רחב של תחומים, כאשר לכל עסק או אתר יש פרופיל משלו, בדרך כלל עם פרטים תמציתיים על העסק כגון כתובת, דוא"ל, טלפון ואתר אינטרנט. ניתן ליצור קישורים נכנסים באינדקסים הכלליים הבאים: Crunchbase ו-About.me.

  • בניית קישורים באינדקסים נישתיים
    מומלץ לשלב בפרופיל הקישורים שלך, גם קישורים מאינדקסים נישתיים, אינדקסים המתמקדים בתחום מסוים. במקרים מסוימים, קבלת קישור מאינדקס נישתי תהיה כרוכה בתשלום. קישורים נכנסים מאינדקסים נישתיים, יכולים לתרום רבות לפרופיל הקישורים שלך.

  • בניית קישורים בבלוגים ואתרי מאמרים
    בבלוגים חינם ואתרי מאמרים ניתן לפתוח חשבון בקלות יחסית, ולהתחיל לפרסם פוסטים ומאמרים. כל שעליך לעשות הוא להירשם לאתר כזה או אחר, לפתוח חשבון משתמש ולהתחיל לפרסם פוסטים ומאמרים. לשיטה זו יש יתרון בולט, כי ברוב המקרים לא דרוש אישור של אף אחד לפרסום פוסט או מאמר. ניתן לבנות קישורים נכנסים בבלוגים ואתרי המאמרים הבאים: Blogger ,MyPen ו-LiveJournal.

  • קישורים נכנסים מרשתות חברתיות
    כמעט כל הקישורים מאתרי הרשתות החברתיות הם קישורי nofollow, אבל האם ידעת שקישורים nofollow חשובים לגיוון פרופיל הקישורים הכולל שלך? חוץ מזה, לקישורים חברתיים יש תפקיד חשוב משלהם - הם מביאים תנועה, ומעניקים איתותים חברתיים לגוגל - פרמטר בפני עצמו.

  • אתרי פורטפוליו
    אתרים מסוג זה מסווגים לעתים קרובות כאתרים נישתיים. באופן כללי, אתה יכול להוסיף את הפורטפוליו שלך לאתרים אלה, בתחום המומחיות שלך (צילום, אדריכלות, עיצוב גרפי, וכו'). כמובן עם אזור אישי שבו קיימים פרטים ליצירת קשר, כולל קישור לאתר שלך. בחלק מאתרים אלה תקבל קישורי dofollow וחלק לא. דוגמה טובה עבור אתר פורטפוליו הוא Bēhance.

SEO • קידום אתרים אורגני בגוגל • מקדם אתרי אינטרנט • קידום אתר באינטרנט

לחץ כאן לבדיקת זכאות להחזר מס!


אופטימיזציה למנועי חיפוש (On-Page SEO)

כאשר מדברים על אופטימיזציה של אתרים, בדרך כלל מתייחסים לכל התהליכים והשיפורים שיכולים להתבצע באתר עצמו - תוכן, קוד, מהירות וכו'. שיפור מתמיד של האתר שלך, חשוב לאסטרטגית הקידום. להלן הפרמטרים הדרושים להתאמת אתר למנועי החיפוש בכלל ולגוגל בפרט:

  • Title tag
    הכותרת הראשית של עמוד אינטרנט מוצגת בדפדפן וברוב המקרים (לא תמיד) בכותרת תוצאת החיפוש בגוגל. אורך הכותרת צריך להיות לא יותר מ-65 תווים, כאשר עליך להביא בחשבון שהכותרת בתוצאות החיפוש בגוגל קצרה בהרבה. לכן, הכותרת צריכה להיות קצרה ומעניינת, ועדיף גם מסקרנת ומושכת. הכותרת מאוד חשובה כשמדובר בקידום אורגני, וברוב המקרים הכותרת צריכה להכיל את מילות המפתח העיקריות שברצונך לקדם עבור עמוד מסוים. לדוגמה:

    <title>On-Page SEO</tltle>


  • תיאור האתר ב-Meta tag
    תיאור עמוד משלים את הכותרת ומספק מידע נוסף עבור הגולשים - על מה האתר ומה הם יכולים לצפות לאחר לחיצה על התוצאה. לתיאור אין השפעה ישירה על קידום האתר, כפי שגוגל הצהירו במספר הזדמנויות, אך לכותרת בהחלט יש השפעה על שיעור הכניסות, ובכך היא משפיעה באופן עקיף על הקידום של דף מסוים. מטרת תיאור הדף, היא להשלים את הכותרת ולתת טיזר למשתמשים להיכנס לאתר שלך. חשוב לכתוב תיאור בצורה שנותנת קצת מידע, כך שהמשתמש לא יישאר בחושך, ולהשאיר תעלומה קטנה כדי שהמשתמש יכנס לאתר. לדוגמה:

    <meta name="description" content="What are the most important On-Page SEO factors?">


  • אורך ה-URL
    URL היא הכתובת שמייצגת דף מסוים באינטרנט. באופן טבעי, כתובת האתר היא מרכיב חיוני של כל דף אינטרנט, ויש לה גם משקל מסוים באופטימיזציה. מבנה כתובת נכון חייב להיות ידידותי למנועי החיפוש - לא ארוך מדי, מכיל את מילות המפתח של הדף ולא יותר מדי גנרי כמו page1.html. דוגמה טובה לכתובת אתר היא:

    http://bletting.com/seo.html


  • תוכן
    הבסיס ליצירת תוכן טוב, הוא להבין את כוונות המשתמשים בחיפוש מסוים. כמובן, אין לך דרך לדעת מראש, מאיזו שאילתה המשתמשים הגיעו לאתר שלך. עם זאת, התוכן של הדף צריך להיות ממוקד סביב נושא מסוים.

  • H1-H6 tags
    תגיות HTML, שנועדו להגדיר היררכיה וסדר של כותרת ראשית וכותרות משנה בדף. מנועי חיפוש הסורקים את הקוד של דף מסוים, יכולים להבין, בין היתר, את השימוש בתגי הכותרת השונים במבנה של הדף.

  • מהירות טעינת אתר
    מהירות טעינת אתר מהווה פרמטר חשוב ביותר בכל הנוגע לקידום אתרים אורגני. האינטרס של גוגל הוא להציג למשתמשים את התוצאות הרלוונטיות ביותר, וזה כולל אתרים שעולים במהירות. לגוגל יש יכולת מדויקת לדעת את מהירות הטעינה של אתר, רק על ידי התבוננות בקוד וגודל הקבצים (תמונות, סקריפטים וכו'), זמן תגובה בשרתים ועוד. מומלץ מאוד לבדוק את מהירות האתר שלך באמצעות הכלי של גוגל לבדיקת מהירות.

  • שימוש במדיה עשירה
    תוכן הוא לא רק טקסט. ישנם מספר סוגים של תוכן (מדיה עשירה) כגון תמונות, סרטונים, תוכן שנוצר על ידי משתמשים ועוד. מדיה עשירה מסייעת להעשיר את התוכן באתר שלך, להפוך אותו למעניין ואולי אפילו אינטראקטיבי. גוגל יודעים אם מדיה עשירה נמצאת בשימוש באתר שלך, ומחליטים אם היא תורמת לחוויית המשתמש.

SEO • קידום אתרים אורגני בגוגל • מקדם אתרי אינטרנט • קידום אתר באינטרנט

לחץ כאן לבדיקת זכאות להחזר מס!


כתיבת מאמרים עבור קידום אתרים

גוגל תמיד מנסים לשפר את האלגוריתם שלהם, זאת על-מנת לספק תוצאות טובות וממוקדות יותר למשתמשים במנוע החיפוש שלהם. בכל הנוגע לכך, אחד הפרמטרים שנמצאים קבוע בראש סדר העדיפויות שלהם הוא התוכן המוצג באתרים השונים ברחבי הרשת. בתהליך של קידום אתרים, הדגש בכתיבת מאמרים הוא יותר על איכות התוכן, מאשר על שילוב של ביטויים שונים. מאמר איכותי צריך להיות כתוב בעיקר עבור משתמשים, אבל גם על דרך, התוכן צריך לעזור לגוגל להבין על מה הנושא - פעולה זו נעשית על ידי שילוב של מילות מפתח רלוונטיות במאמר עצמו, באופן טבעי ככל האפשר.

  • מי זקוק לשירותי כתיבת מאמרים?
    חברות קידום אתרים, על-מנת לקדם את אתרי האינטרנט של הלקוחות שלהם, חברות שיווק על מנת לקדם מוצרים וכמעט כל בעל אתר אינטרנט.

  • מי יכול לספק שירותי כתיבת מאמרים?
    למעשה כל אדם עם ידע בסיסי של כתיבה, קצת סבלנות ויכולת לכתוב מאמרים. לדוגמה, בעלי בלוגים לעתים קרובות, כותבים בעצמם את המאמרים לבלוג שלהם.

  • חשיבות התוכן באתרי אינטרנט
    כתיבת תוכן (באיכות גבוהה) היא לא פחות חשובה כמו להשקיע בעיצוב האתר. באמצעות מאמרים, ניתן לקדם אתר, להביא תנועה, לגרום לאנשים לשתף את המידע שלך, לבנות את עצמך כמומחה בתחום שלך ובסופו של דבר לשדרג את העסק שלך. באמצעות תוכן, אנשים יכולים למצוא את מה שהם מחפשים באינטרנט. אנשים מחפשים כמעט כל דבר באינטרנט כיום - תכשיטים, ביקורות, עובדות היסטוריות, מדריכים שונים בנושאים שונים ועוד. הדבר הגדול באינטרנט, הוא שכמעט לכל אחד יופיעו תוצאות רלוונטיות לחיפוש שלו. מטבע הדברים, תוצאות אלה מבוססות על תוכן. אותו תוכן מסייע לרובוטים של גוגל לסרוק אתרים, ולדרג את אותם אתרים על פי איכות התוכן והנושא שבו הם עוסקים.

  • אל תשכח את מילות המפתח שלך
    אתה הולך להוסיף מאמרים לאתר שלך בכל מקרה, אז אולי כדאי לך לעצור לרגע, כדי לוודא שגוגל ידרג את התוכן שלו בצורה ראויה. ערוך מחקר מעמיק על מילות מפתח שאנשים מחפשים בהקשר לתכנים שלך - ערוך גיליון אלקטרוני של מילות מפתח. למרות שזו עדיין שיטה חשובה לכלול את מילות המפתח שלך בתוכן האתר שלך, לדחוף את מילות המפתח בכוח לתוך האתר שלך, לא יביא את התוצאות הרצויות. אתה חייב לאמץ אסטרטגיה נכונה - הוסף את מילות המפתח שלך לכותרת הדף, לתג H1 ול-300 המילים הראשונות. לאחר מכן, עליך להשתמש בווריאציות של מילות המפתח שלך לאורך כל התוכן. אתה חייב להבין - אנשים מחפשים מילות מפתח מסוימות, כי הם מעוניינים להשיג מידע מפורט על הנושאים שהם חיפשו. תן להם את מה שהם מחפשים. כך תזכה ליותר מבקרים באתר.

  • הגודל כן קובע!
    הכוונה כמובן לאורך התוכן ולא למשהו אחר. גוגל נותנים עדיפות לתוכן ארוך ועשיר. הם עושים זאת מסיבה טובה מאוד. נסה לכתוב לפחות 1,000 מילים לדף, אך אם אתה יכול לכתוב 2,000 מילים או יותר, לך על זה! נערכו מחקרים מקיפים, המצביעים על כך, שגוגל נוטים להעדיף תוכן מעמיק של לפחות 2,000 מילים. ככל שהתוכן שלך עשיר יותר, כך אתה מספק לקוראים שלך ערך מוסף. כמו-כן, סביר להניח שהמבקרים באתר שלך ישהו זמן רב ואפילו יחזרו אליו מדי פעם. פעולות אלה יביאו את גוגל לדרג את האתר שלך גבוה בתוצאות החיפוש.